9. júla 2018

Rýchle cestoviny s bazalkovo – paradajkovým pestom (bez orechov a syra)

V lete milujem varenie. Aj 15 minút v kuchyni dokáže vyčarovať vďaka čerstvým bylinkám a zelenine luxusné jedlo. Ako napr. tieto cestoviny. Pesto naň sa dá pripraviť aj vopred alebo zobrať so sebou na cestu a potom už len stačí uvariť cestoviny, do vody pridať cuketu a cherry paradajky a je to.

Bazalku teraz doslova pchám všade. Je to skutočný multitalent. Znižuje stres cez zníženie kortizolu, znižujú cukor v krvi, eugenol z bazalky dokonca tíši bolesť.

Postup prípravy:

  1. Dáme variť vodu na cestoviny. Cukety umyjeme a pomocou škrabky na zemiaky z nich urobíme tenké cestoviny. Tie pridáme do vody s cestovinami na posledné 4 minúty spolu s cherry paradajkami.
  2. Paradajky spolu s nasekanými bazalkovými listami, olejom a strúčikom cesnaku alebo sušeným cesnakom rozmixujeme na hladkú pastu. Ak si pesto chceme pripraviť na dovolenku, tak vrátime naspäť do pohárika a zalejeme olivovým olejom.
  3. Cestoviny so zeleninou zlejeme. Do horúcich cestovín zamiešame pesto. Ideálne je, ak v cestovinách zostane trochu vody – cestovinky s pestom sú potom viac šťavňaté.

Cestovinky sú vhodné od jedného roku, ale tak malým deťom stačí trošku pesta rozmiešať v konopnom oleji s trochou vodou. Inak by boli cestoviny pre ne veľmi slané.

Details

Ingredients

  • 1 balenie cestovín z čiernej fazule (terno alebo dm alebo iné strukovinové cestoviny, tieto sú ale najviac božské)
  • 1 balenie sušených paradajok v oleji
  • 2 menšie cukety
  • 250 g cherry paradajok (lidl Bobulienky sú dokonalé)
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť bazalkových listov

Leave a comment

Minimum 4 characters