29. decembra 2017

Čokoládové kôpky

Alebo mojím dieťaťom v postfekálnej fáze milo nazývané hovienka. Jeden z našich najobľúbenejších receptov na suché pečivo. Lebo silne čokoládové, bezlepkové, s jemnou príchuťou lieskovcov. No a ak namiesto masla použijete kokosový tuk, tak aj bez mlieka a laktózy. Je to rýchly recept, trošku viac času vyžaduje vytláčanie kôpok cez cukrárenský sáčok. Pokojne v uzavretej nádobe vydržia aj týždeň.

Postup prípravy:

  1. Trúbu predhrejeme na 175 stupňov
  2. Zmiešame suché ingrediencie.
  3. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  4. Povolené maslo alebo povolený kokosový olej vyšľaháme s cukrom. Postupne zašľahávame aj vajíčka. Nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu.
  5. Čokoládový krém spojme so suchými ingredienciami a miešame, až kým sa nespoja.
  6. Pomocou cukrárenského sáčku vytláčame na plech kôpky. Z tejto dávky bol plný celý plech. Posypať môžeme nasekanými lieskovcami, aby sa stratil vzhľad hovienok 🙂
  7. Dáme piecť na cca 12 minút. Necháme vychladnúť.

Details

Ingredients

  • 120 g pohánkovej múky
  • 80 g pomletých jemne opražených lieskovcov
  • 20 g kokosovej múky (alebo vynechať a navýšiť o 20 g lieskovce, ale potom sa kôpky viac roztekajú)
  • 150 g povoleného masla masla alebo kokosového oleja
  • 80 g trstinového alebo 90 g kokosového cukru
  • 110 g kvalitnej horkej čokolády (Vivani)
  • 2 vajíčka
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky vanilky

Leave a comment

Minimum 4 characters