11. októbra 2017

Pšenovo – kapustové placky

Ďalší z typicky jesenno – zimných receptov. A ďalší, ktorý pomôže do detského telíčka priviesť viac železa. Super jedlo do ručičky na cesty!

Postup prípravy:

  1. Pšeno i ryžu namočíme na noc do hladničky. Ráno vodu zlejeme, premyjeme a uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Necháme vychladnúť.
  2. Kapustu (pre menšie deti premyjeme) nakrájame na jemno. Zmiešame s vychladnutými obilninami, vajíčkom, strúhankou, slnečnicovými semienkami. Necháme chvíľu nasiaknuť (ideál je pol hodina).
  3. Trúbu vyhrejeme na 175 stupňov. Z masy tvoríme placky, ktoré obalíme v kukuričnej strúhanke. Opražíme na ghí, kým nezačne povrch chytať zlatistú farbu. Preložíme na plech a necháme zapiecť 20 minút vo vyhriatej trúbe.

 

Tipy pre dospelákov (nech si nemusíte robiť iné jedlo):

  1. urobte z masy placky pre deti a pre seba pridajte viac kyslej kapusty
  2. pre viac soli po vybratí z trúby môžete zastriekať kvalitnou sójovou omáčkou (Tamari)
  3. výborne chutia s domácou alebo kvalitnou kupovanou tatárskou omáčkou

Details

Ingredients

  • 1/4 pohára pšena
  • 1/4 pohára basmati ryže
  • 1 vajíčko (alebo vegánske vajíčko z ľanových semienok)
  • 250 g kyslej kapusty
  • 50 g kukuričnej jemnej strúhanky + naviac na obaľovanie
  • 2 hrste opražených slnečnicových semienok
  • ghí

Leave a comment

Minimum 4 characters