Ďalší z typicky jesenno – zimných receptov. A ďalší, ktorý pomôže do detského telíčka priviesť viac železa. Super jedlo do ručičky na cesty!
Postup prípravy:
- Pšeno i ryžu namočíme na noc do hladničky. Ráno vodu zlejeme, premyjeme a uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Necháme vychladnúť.
- Kapustu (pre menšie deti premyjeme) nakrájame na jemno. Zmiešame s vychladnutými obilninami, vajíčkom, strúhankou, slnečnicovými semienkami. Necháme chvíľu nasiaknuť (ideál je pol hodina).
- Trúbu vyhrejeme na 175 stupňov. Z masy tvoríme placky, ktoré obalíme v kukuričnej strúhanke. Opražíme na ghí, kým nezačne povrch chytať zlatistú farbu. Preložíme na plech a necháme zapiecť 20 minút vo vyhriatej trúbe.
Tipy pre dospelákov (nech si nemusíte robiť iné jedlo):
- urobte z masy placky pre deti a pre seba pridajte viac kyslej kapusty
- pre viac soli po vybratí z trúby môžete zastriekať kvalitnou sójovou omáčkou (Tamari)
- výborne chutia s domácou alebo kvalitnou kupovanou tatárskou omáčkou