24. augusta 2017

Jahodovo – čokoládová torta

Cesto:

  1. 30 g čirokovej múky
  2. 70 g mandľovej múky
  3. 100 g horkej kvalitnej čokolády (Vivani)
  4. 80 g masla
  5. 3 vajíčka
  6. štipka soli

Smotanová plnka:

  1. 150 g kozieho alebo kravského tvarohu
  2. 90 g creme fresh
  3. 60 g kyslej smotany
  4. 120 g mascarpone
  5. 2 lyžice trstinového cukru
  6. 1 lyžička pravej vanilky
  7. 3 – 4 lyžice jahodového džemu

Agarová vrstva:

  1. 120 ml vody
  2. 200 ml citrónového alebo citrónovo – mätového sirupu
  3. 3 lyžice agaru
  4. jahody ca 300 – 400 g

Cesto

Trúbu si vyhrejeme na 145 stupňov. Zmiešame mandľovú a čirokovú múku spolu so štipkou soli. Roztopíme čokoládu a maslo, do ktorého pridáme 3 vajíčka a múky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemnej vmiešavame do čokoládovej hmoty. Vložíme do tortovej formy, poprepichujeme vidličkou a pečieme 20 – 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Ešte za tepla však potrieme jahodovým džemom. Smotanová plnka: Všetky ingrediencie spolu vyšľahajte a rozotrite na vychladnutý korpus. Vrch ozdobte jahodami. Agarová vrstva: Vodu, sirup a agar zmiešaje v hrnci a za stáleho miešania povarte na miernom plameni až do zhustnutia. Nechajte mierne vychladnúť a zalejte jahody. Najviac chutí na druhý deň. Jahôdky sa nepokazia, keďže sú bez prístupu vzduchu zaliate agarovou vrstvou.

Leave a comment

Minimum 4 characters