Cesto:
- 30 g čirokovej múky
- 70 g mandľovej múky
- 100 g horkej kvalitnej čokolády (Vivani)
- 80 g masla
- 3 vajíčka
- štipka soli
Smotanová plnka:
- 150 g kozieho alebo kravského tvarohu
- 90 g creme fresh
- 60 g kyslej smotany
- 120 g mascarpone
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžička pravej vanilky
- 3 – 4 lyžice jahodového džemu
Agarová vrstva:
- 120 ml vody
- 200 ml citrónového alebo citrónovo – mätového sirupu
- 3 lyžice agaru
- jahody ca 300 – 400 g
Cesto
Trúbu si vyhrejeme na 145 stupňov. Zmiešame mandľovú a čirokovú múku spolu so štipkou soli. Roztopíme čokoládu a maslo, do ktorého pridáme 3 vajíčka a múky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemnej vmiešavame do čokoládovej hmoty. Vložíme do tortovej formy, poprepichujeme vidličkou a pečieme 20 – 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Ešte za tepla však potrieme jahodovým džemom. Smotanová plnka: Všetky ingrediencie spolu vyšľahajte a rozotrite na vychladnutý korpus. Vrch ozdobte jahodami. Agarová vrstva: Vodu, sirup a agar zmiešaje v hrnci a za stáleho miešania povarte na miernom plameni až do zhustnutia. Nechajte mierne vychladnúť a zalejte jahody. Najviac chutí na druhý deň. Jahôdky sa nepokazia, keďže sú bez prístupu vzduchu zaliate agarovou vrstvou.