Fazuľové struky mi dieťa ako tak zjedlo v polievke či omáčke, ale vyslovene po nich nebaží. Pri tomto recepte je tomu inak. Hlavne je to jednoduché, rýchle, za 15 minút spolu s nejakou obilninou a zeleninou máte večeru. Použila som čínsky spôsob restovania zeleniny s kvalitnou tamari omáčkou až do zmäknutia. Sú neskutočné!
U nás sme ich mali s krátko restovanými mrkvovými prúžkami a la cestoviny a kváskovou chlebovou plackou. Lebo to teplo spôsobuje, že sa mi pri sporáku dlho stáť nechce. Teda za 20 minút sme jedli.
Nemám presné miery, toto je skutočne recept, ktorý sa dá robiť od oka.
Postup prípravy:
- Struky zbavíme koncov. Nakrájame cca na 1 cm dlhé kúsky.
- Rozpálime tuk a restujeme cca 5 minút do zmäknutia spolu s trochou tamari omáčky.
- Krátko pred dokončením pridáme pretlačený strúčik cesnaku (pre staršie deti).
- Pred podávaním posypeme nasekanou kôprovou vňaťou.