Quinou často nepoužívam, ale keď už ju urobím, tak jedine do placiek (burgrov, karbonátok). Po jej pridaní je placka úžasne chrumkavá.
Postup prípravy:
- Cibuľu orestujeme do sklovita, následne k nej pridáme roztlačený cesnak, ktorý sa stáleho miešania restujeme cca 1 minútu spolu s cibuľou.
- Šošovicu, quinoa, orestovanú zeleninu, tamari spolu zmiešame a rozmixujeme cca 2/3 objemu. Vmiešame strúhanku a opražené semienka. Pekne potom v plackách chrumkajú.
- Mokrými rukami tvarujeme placky/burgre. Ak sa zmes rozpadá, pridáme ešte kukuričnú strúhanku.
- Placky obaľujeme v kukuričnej strúhanke, do ktorej sme primiešali sézamové semienka. Úplne najlepšie chutia, ak sú po vytvarovaní ponechané v chlade aspoň pol hodinku (chute sa spolu zmiešajú).
- Trúbu vyhrejeme na 175 stupňov. Placky orestujeme na ghí alebo kokosovom tuku do zlatista. Následne ešte dáme zapiecť na 20 minút do vyhriatej trúby. Hotové za horúca ešte následne dochutíme tamari omáčkou pre dospelákov.
- Placky podávame buď s dochuteným orechovým maslom alebo majonézou/mandľonézou.