Alebo mojím dieťaťom v postfekálnej fáze milo nazývané hovienka. Jeden z našich najobľúbenejších receptov na suché pečivo. Lebo silne čokoládové, bezlepkové, s jemnou príchuťou lieskovcov. No a ak namiesto masla použijete kokosový tuk, tak aj bez mlieka a laktózy. Je to rýchly recept, trošku viac času vyžaduje vytláčanie kôpok cez cukrárenský sáčok. Pokojne v uzavretej nádobe vydržia aj týždeň.
Postup prípravy:
- Trúbu predhrejeme na 175 stupňov
- Zmiešame suché ingrediencie.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Povolené maslo alebo povolený kokosový olej vyšľaháme s cukrom. Postupne zašľahávame aj vajíčka. Nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu.
- Čokoládový krém spojme so suchými ingredienciami a miešame, až kým sa nespoja.
- Pomocou cukrárenského sáčku vytláčame na plech kôpky. Z tejto dávky bol plný celý plech. Posypať môžeme nasekanými lieskovcami, aby sa stratil vzhľad hovienok 🙂
- Dáme piecť na cca 12 minút. Necháme vychladnúť.