Na jeseň sa u nás vo veľkom oslavuje. A keďže mám množstvo mladších i starších miniklientov s nezáujmom o zeleninu, rozhodla som sa vymyslieť absolútne chutnú tortu so zeleninou. Podarilo sa. Po prvom súste sa ozývalo: „Mňam, čo v tom je“? Lebo ja si vždy vymyslím nejakú sladkú habaďúru.
Postup prípravy:
- Trúbu vyhrejeme na 170 stupňov.
- Maslové sušienky rozmixujeme a zalejeme roztopeným maslom. Premiešame a vtlačíme do tortovej formy (22 cm).
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť.
- Philadelphiu alebo Lučinu vyšľaháme so všetkými ostatnými ingredienciami okrem vajíčok a čokolády.
- Vajíčka pridávame postupne po jednom a chvíľu šľaháme.
- Teraz prichádza čas na čokoládu. Odoberieme si 1/2 plnky a vyšľaháme.
- Postupne nalievame raz oranžovú plnku do stredu a na ňu čokoládovú. Keď sú plnky minuté, vrch uhladíme. Nevadí, že nám nevznikol dokonalý vzor a vrstvy, torta je zaujímavá aj svojim nepravidelným vrstvením
- Pečieme vo vyhriatej trúbe 40 minút. Necháme vychladnúť postupne, teda ideálne vo vypnutej trúbe pri mierne otvorených dvierkach, aby vrch torty nepraskol.
- Najchutnejšia je s čo najtučnejšiou smotanou. Po chuti tekvice ani chýru, ani slychu 🙂
Torta je vhodná pre deti od tretieho roka.