17. augusta 2018

Jablkový nákyp s plodmi bazy

Baza sa dá spracovať aj inak, ako len do šťavy, tinktúry alebo džemu. Napr. ju priamo pridať do koláča. Sladkosť ostatných surovín krásne potlačí horkosť a kyslosť bazových bobuliek a chutí aj tým deťom, ktoré ju dovtedy moc nemuseli. A to bez obilniny a super rýchlo. Robila som ho ráno pre deti do škôlky a mala som všetko hotové za 15 minút. A šup s ním už len do trúby na 25 minút.

Postup prípravy:

  1. Trúbu dáme vyhriať na 175 stupňov.
  2. Vyšľaháme bielka. V ďalšej nádobe vyšľaháme žĺtka so datľovým sirupom, štipkou soli a škoricou. Pridáme jablká, plody bazy a jemne vmiešame sneh. Vložíme do menšieho vymasteného plechu.
  3. Dáme piecť na 25 minút.

Details

Ingredients

  • 400 g na jemné plátky nastrúhaných jabĺk
  • 200 g bazových bobuliek
  • 4 žĺtka
  • 4 bielka
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 3 lyžice datľového sirupu (alebo iného sladidla)
  • štipka soli

Leave a comment

Minimum 4 characters