14. júla 2018

Jednoduchá kvásková celozrnná pizza

Táto pizza je super jednoduchá. Rozkvas dávam kvasiť večer a na druhý deň ju máme na obed. Zasýti, a je omnoho zdravšia ako tučné alternatívy v pizzériách z bielej múky. Vydrží aj do druhého dňa, takže pokojne i na cesty.

Rozkvas:

300 g špaldovej celozrnnej múky

200 ml vody

2 lyžice kvásku

Miesime cca 5 minút a necháme kvasiť 9 – 12 hodín.

Po 9  – 12 hodinách pridáme:

3 lyžice špaldovej celozrnnej múky

1 lyžica olivového oleja

1/2 lyžičky soli

Poriadne premiesime, opäť aspoň 5 minút a cesto rozprestrieme na plech. Necháme kvasiť hodinu. Po hodine zapneme trúbu na 175 stupňov. Cesto ešte raz vyvaľkáme, aby nebolo moc hrubé.

Navrch dáme paradajkový pretlak so soľou, pretlačeným cesnakom (koľko kto má rád), bylinky na pizzu a zjemníme olivovým olejom.

Obloženie:

1 na tenšie plátky nakrájaná stredná cuketa

3 na tenšie plátky  nakrájané paradajky

feta syr, pre deti nastrúhaná gouda

čierne olivy

Pečieme na 175 stupňoch 30 – 35 minút. Výborná je aj na druhý deň, keďže kváskové cesto vydrží dlhšie.

Leave a comment

Minimum 4 characters