13. marca 2018

Kvasené jablkové lievance z ovsených vločiek (bez múky)

Dovolenka býva často zdrojom novej inšpirácie. A veru aj bola. Mala som k dispozícii veľa ovsených vločiek. Z nich ma v poslednom čase baví veľa kreovať. Hlavne sa ovsené vločky dajú dobre nakvasiť, potom ich stačí len rozmixovať a je to. Zdravé cesto bez múky je na svete. Dá sa pripraviť na sladko i slano, takto si môžete nakvasiť viac: v jeden deň sladké lievance, druhý deň slané syrové wafle. Recept nabudúce

Postup prípravy:

  1. Vločky premyjeme a zmiešame s jogurtom a vodou. Necháme fermentovať 12 – 24 hodín. 100 g hrozienok namočíme na rovnaký čas do vody.
  2. Polku hrozienok pridáme do cesta spolu s vajíčkom a dôkladne rozmixujeme. Cesto ochutnajte, či je dostatočne sladké, ak nie, tak pridajte datľový sirup a premiešajte.
  3. Potom už len primiešame ostatné ingrediencie a pečieme v lievancovači. Ak nemáte lievancovač, tak môžete cesto vyliať vo forme lievancov na plech a piecť v trúbe do zlatista.

Details

Ingredients

  • 300 g ovsených vločiek
  • 200 ml jogurtu (ja som použila kozí)
  • 200 ml vody
  • 100 g hrozienok
  • 2 na hrubo nastrúhané jablká
  • 1 vajíčko
  • na dochutenie škorica, vanilka, kôra z chemicky neošetreného citróna, 35 ml datľového sirupu (v prípade potreby viac sladiť )

Leave a comment

Minimum 4 characters