Dovolenka býva často zdrojom novej inšpirácie. A veru aj bola. Mala som k dispozícii veľa ovsených vločiek. Z nich ma v poslednom čase baví veľa kreovať. Hlavne sa ovsené vločky dajú dobre nakvasiť, potom ich stačí len rozmixovať a je to. Zdravé cesto bez múky je na svete. Dá sa pripraviť na sladko i slano, takto si môžete nakvasiť viac: v jeden deň sladké lievance, druhý deň slané syrové wafle. Recept nabudúce
Postup prípravy:
- Vločky premyjeme a zmiešame s jogurtom a vodou. Necháme fermentovať 12 – 24 hodín. 100 g hrozienok namočíme na rovnaký čas do vody.
- Polku hrozienok pridáme do cesta spolu s vajíčkom a dôkladne rozmixujeme. Cesto ochutnajte, či je dostatočne sladké, ak nie, tak pridajte datľový sirup a premiešajte.
- Potom už len primiešame ostatné ingrediencie a pečieme v lievancovači. Ak nemáte lievancovač, tak môžete cesto vyliať vo forme lievancov na plech a piecť v trúbe do zlatista.