Snívate o muffinoch, ktoré sa nedrolia, sú vláčne, nevyschnuté a dobre stráviteľné? Hotové tak rýchlo, že ich môžete urobiť hoc aj ráno? Ideálne na cesty, či do školy?
Tak nech sa páči, tu je recept na jedny.
Budeme potrebovať:
300 g jemných ovsených vločiek
250 g jogurtu
100 g vody
Ovsené vločky premyjeme a zmiešame s vodou a jogurtom. Necháme nafermentovať cez noc. Vločky ráno nepremývame, ale nafermentovanú masu dáme do mixéra a pridáme:
4 dobre prezreté banány (väčšie)
2 vajíčka
štipku soli
50 g roztopeného masla alebo kokosového tuku
1/2 sáčku vínneho kameňa
1 lyžička škorice
1/2 lyžičky vanilky
starším deťom čokoládové „pecičky“ alebo nasekanú kvalitnú horkú čokoládu
Postup prípravy:
- Trúbu rozohrejeme na 170 stupňov.
- V mixéri vymixujeme všetky ingrediencie a cesto nalejeme do pripravených muffinových foriem. Starším deťom vrch posypeme čokoládovými pecičkami.
- Pečieme na 170 stupňoch 30 minút.
Muffiny je najlepšie skonzumovať ešte v ten deň. Myslím ale, že to nebude problém 🙂