Poznáte mangold? Je to príbuzný špenátu, ale v obsahu prospešných látok ho predbehol. Veľmi dobre sa pestuje – po záhrade…
Baza sa dá spracovať aj inak, ako len do šťavy, tinktúry alebo džemu. Napr. ju priamo pridať do koláča. Sladkosť…
Záhrada nás obdarila toho roku veľkým množstvom uhoriek. Šalátov už máme po krk. Čo s nimi? Kvašáky z nich urobiť…
Veľa ľudí využíva na liečebné účely kvety z bazy. Ja naopak – milujem liečebné účinky zo šťavy dozretých bazových plodov.…
Nielen množstvo záhradkárov s prebytkom patizónu si láme hlavu, čo s patizónom. Ale i ja. Prívarkov už máme vyše hlavy…
Fazuľové struky mi dieťa ako tak zjedlo v polievke či omáčke, ale vyslovene po nich nebaží. Pri tomto recepte je…
Kofta je mäsová vyprážaná gulička. Keďže cukiet máme v pivnici viac ako mäsa, tak bola na obed cuketová verzia tejto…
Výborná alternatíva k pšeničným tortilám alebo slaným palacinkám s lepkom. Dnes sme ju testovali po joge a všetci chceli recept.…
Hokaidovú polievku niektoré deti nemusia. Predsa len je hokaido dosť intenzívne cítiť. Dá sa to aj jemnejšie? Jasné. A to…