Čo so zvyškom ryby z predchádzajúceho dňa? Aj ja som si dnes položila túto otázku. A našla rýchlu odpoveď. Karbonátky predsa. Dobre sa držia v ručičke, výborné sú s duseným špenátom alebo inou zeleninkou, je možné ich zobrať so sebou na cesty.
Postup prípravy:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky cca 2×2 cm. Uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme a necháme ochladiť.
- Trúbu zapneme na 175 stupňov.
- Z mäsa odstránime všetky kostičky. Roztlačíme ho vidličkou.
- Zemiaky poriadne roztlačíme. Pridáme mäso, vajíčka, na jemno nakrájanú pažítku. Zmiešame. Ak je potrebné, zmes zahustíme kukuričnou strúhankou.
- Mokrými rukami formujeme karbonátky a obaľujeme ich v múke.
- Dáme ich piecť do trúby na 25 – 30 minút.
- Výborné sú pokvapkané citrónom a s trochou majonézy.