Opäť raz je tu čas vysokej chorobnosti. Veľa mamín sa pýta na internetových fórach, ako doma pomôcť k rýchlejšiemu uzdraveniu detičiek i zvyšku rodiny. Dá sa to i jedlom.
Pri chorôbkach a chorobách rada podporujem samoliečebnú schopnosť tela touto polievkou. Je rýchla, jednoduchá a veľmi chutná. Zeler, či už buľvový alebo stonkový, obsahuje viacero úžasných látok – jednou z nich je apigenín – flavonoid s protizápalovým a protirakovinovým účinkom.
Viac o apigeníne sa dočítate tu:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5207605/
Postup prípravy:
- Stonkový zeler pokrájame na menšie kúsky.
- Rozohrejeme ghí a cca 2 minúty na ňom stonkový zeler restujeme.
- Zalejeme horúcim a čerstvým zeleninovým vývarom a pridáme soľ a Nesoldíka. Varíme na slabom plameni až do zmäknutia zeleru, cca 9 minút.
- Pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný krém.
- Dozdobiť môžeme žeruchou. Dospeláci si polievku môžu dodatočne dochutiť vegetou. Tú ja normálne nepoužívam, ale v tejto polievke je tento spôsob dochutenia neskutočný.
Tak skoré uzdravenie prajem.