Zdravé dieťa a mama
Môj košík 0 items - 0.00 € 0
Zdravé dieťa a mama
Shopping Cart 0 items - 0.00 € 0
23. januára 2018

Protizápalová polievka zo stonkového zeleru

Opäť raz je tu čas vysokej chorobnosti. Veľa mamín sa pýta na internetových fórach, ako doma pomôcť k rýchlejšiemu uzdraveniu detičiek i zvyšku rodiny. Dá sa to i jedlom.

Pri chorôbkach a chorobách rada podporujem samoliečebnú schopnosť tela touto polievkou. Je rýchla, jednoduchá a veľmi chutná. Zeler, či už buľvový alebo stonkový, obsahuje viacero úžasných látok – jednou z nich je apigenín – flavonoid s protizápalovým a protirakovinovým účinkom.

Viac o apigeníne sa dočítate tu:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5207605/

Postup prípravy:

  1. Stonkový zeler pokrájame na menšie kúsky.
  2. Rozohrejeme ghí a cca 2 minúty na ňom stonkový zeler restujeme.
  3. Zalejeme horúcim a čerstvým zeleninovým vývarom a pridáme soľ a Nesoldíka. Varíme na slabom plameni až do zmäknutia zeleru, cca 9 minút.
  4. Pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný krém.
  5. Dozdobiť môžeme žeruchou. Dospeláci si polievku môžu dodatočne dochutiť vegetou. Tú ja normálne nepoužívam, ale v tejto polievke je tento spôsob dochutenia neskutočný.

Tak skoré uzdravenie prajem.

Details

Ingredients

  • 500 g stonkového zeleru
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany (rastlinnej alebo živočíšnej)
  • 1 lyžica ghí
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky Nesoldíka alebo domácej vegety z koreňovej zeleniny

Leave a comment

Minimum 4 characters