Výborná alternatíva k pšeničným tortilám alebo slaným palacinkám s lepkom. Dnes sme ju testovali po joge a všetci chceli recept. Je s tým o niečo viac prplačky, ale stojí to za to. Najlepšie sú, keď sú teplé, výborne chutia s nastrúhanou mrkvou. Pokojne ich môžete použiť aj ako tortily a plniť šalátom, nastrúhanou mrkvou, cviklou či teraz v lete aj avokádom s citrónom. Studené sú výborné do rúčky i na cesty. Cícerovú múku už zoženiete aj v normálnych obchodoch, ale v bio obchodoch ju majú na istotu.
Postup prípravy:
- Cícerovú múku, soľ, vodu a olivový olej vymiešame. Cesto bude mať vodovú konzistenciu, bude omnoho redšie ako cesto na palacinky. Necháme prikryté odstáť cca pol hodinu.
- Rozhorúčime panvicu, na ktorú pridáme trochu ghí a vylejeme cesto na menšiu palacinku. Pri veľkých sa cesto dosť trhalo, s menšími sa pracujeme omnoho lepšie.
- Palacinku obraciame, keď okraje začínajú zlatnúť.