3. júla 2018

Slané kváskové keksíky s parmezánom

Tieto keksíky sú pecka. Spája sa v nich chuť kyslých paradajok so slanou umami chuťou parmezánu, jemne doplnená o sladkosť datlí. Paradajky i parmezán sú mannou pre deti trpiace nechutenstvom, keďže obe obsahujú veľa kyseliny glutámovej. Ale nielen pre nejedlíkov, super aj na oslavy, keď sa chcete blysnúť svojou schopnosťou nekupovať hotové snacky, ale ohúriť svojimi kváskovacími schopnosťami.

Postup prípravy:

  1. Parmezán, sušené paradajky, datľový sirup, rozmarín dáme do mixéra a rozmixujeme. Potom pridáme krupicu, múku a papriku a znova poriadne premixujeme.
  2. Masu z mixéra preložíme do misy a zmiešame s kúskami studeného masla, kvásku a vodou.
  3. V chladničke necháme aspoň 24 hodín, môžeme až 48.
  4. Cesto po vytiahnutí z chladničky necháme chvíľu zohriať. Po zohriatí rozvaľkáme cca na 0,5 cm široký plát a vykrajujeme krúžky.
  5. Pečieme na 170 stupňoch, teda 12 – 15 minút. Okraje by mali začať chytať zlatistú farbu.

Details

Ingredients

  • 120 g krupice (môže byť i kukuričná instantná polenta)
  • 110 g parmezánu (pre menšie deti množstvo znižujeme)
  • 125 g studeného masla
  • 40 g kukuričnej múky
  • 30 g sušených paradajok (aj naložených v oleji)
  • 30 g datľového sirupu
  • 1 lyžica kvásku
  • 1 lyžička čerstvého rozmarínu
  • 1/4 lyžička sladkej papriky
  • 3 lyžice studenej vody.

Leave a comment

Minimum 4 characters