23. mája 2018

Svieže hráškové pesto

Ak máte veľa hrášku a už by ste si dali aj niečo iné, ako hráškovú polievku alebo rizoto, tak mám riešenie: hráškové pesto. Svieže, výborné na ňoky alebo cestoviny. Jemne sladké, výborné na teplé dni.

Postup prípravy:

  1. Je to jednoduché, ako vždy. Hrášok, ak máte mrazený, rozmrazte a chvíľku poduste. To isté môžete urobiť s čerstvým hráškom. Pre staršie deti môžete použiť hrášok surový.
  2. Potom všetky suroviny rozmixujte na hladké pesto. Ak máte pocit, že potrebujete viac oleje, pokojne ešte pridajte. Vhodný je aj olivový.
  3. Pesto dajte na cestoviny alebo ňoky. Posypte parmezánom a zvyšným hráškom.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 125 g hrášku + 50 na ozdobenie
  • 50 g parmezánu
  • 50 ml konopného oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • hrsť bazalky
  • hrsť orestovaných vlašských orechov (pre staršie deti)

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky